Social Icons

joi, 31 decembrie 2009

LA MULTI ANI 2010!!!

In fuga calului, cu o mana data cu oja cu cealalta in asteptare, intru sa va scriu si eu cateva ganduri pentru Noul An ce sta sa vina.
Vai....peste aproape 7 ore si un pic vom fi in 2010. Ce repede a trecut timpul.
Timp de bilant nu am. Dar cred ca a fost un an bun 2009. Daca sunt inca vie, cu sanatatea zic eu ca stau bine, daca Boc&CO ma tine inca la munca, daca ma iubeste sotu....zic eu ca a fost un an bun. Cu realizari, mai importante pentru Max, cu bucurii si lacrimi uneori, ca deh trebuie si din astea, caci numai lapte si miere devine monotonie. Normal ca am si pareri de rau, remuscari, dar de astea nu e timp acum. Acum e vremea bucuriei, a urarilor de bine.
Ce sa va urez eu?? Ma sincer nu stiu. Pe langa textelea alea lungi cu sanatate, bucurii...etc s.a.m.d, eu va zic asa din inima: sa va tie Dumnezeu sanatosi, sa nu va plimbati pe la spitale, nici macar in vizita, sa va pastrati serviciile, sa nu va loveasca valul de nebuneala a lu Boc, sa fiti mai buni, mai veseli, caci e destul de trista viata ca sa ne-o traim in si mai multa tristete, sa va beti cefelele dimineata sau ceaiurile dupa preferinta cu cat mai mult zahar, sau mai bine miere de albine, ca e suficient de amara viata asta ca sa ne mai savuram si cafeaua amara. Belsug in case va doresc, pentru cei cu copii, fie ca acestia sa va aduca cele mai mari bucurii si sa va umple casele cu zambetele si ghidusiile lor, iar pentru cei ca mine asa, care isi doresc un pui de om, sa nu va pierdeti speranta, sigur acolo sus e si pentru noi un ingeras ce asteapta sa-i fim parinti.
La 12 de noapte sa aveti bani la voi, sa aveti si ceva rosu, sa nu uitati sa va puneti cate o dorinta,
Va pup si va imbratisez cu drag pe toti, absolut toti ce-mi citit blogul.
Am facut prajituri alese pentru revelion, dar zau de am timp. O sa va povestesc eu cand o sa revin, la anu...Ha ha ha, ce fain suna...La Anu...!!!
Trebuie sa inchei rapid si aici ca ma mai asteapta 5 degete sa le pictez si pe ele cu oja.
VA PUP SI VA IMBRATISEZ CU DRAG!!!



luni, 28 decembrie 2009

Bucate de Craciun

Si ca sa inchei seria delicatesurilor ce le-am pregatit de Craciun, o sa scriu acum despre bucatele ce le-am pregatit.
Nu se poate Craciun fara sarmale. Inca din primul an de facultate in prima zi  de Craciun mananc sarmale cu cozonac. Este un deliciu personal. Am facut suficient de multe ca sa imi ajunga si pentru revelion, dar nu le-am fiert, le-am congelat. Multumesc Ana pentru pont

Le-am asezat frumusel in oala de lut. Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui nea Ifrim de la Schitu Stavnic. Bune oale mai stie sa faca. Bine arse. Asta e un secret important al oalelor de lut, sa fie arse bine. Am pus printre ele doua crengute de cimbru si una de marar uscat. Le-am umplut cu apa in doua cu moare de varza. Intr-o doara Max a zis sa le fierb in moare de varza. Si cum mie imi trebuie doar o idee, de ce nu. Hai sa incercam. Rau nu are cum sa iasa. Au un gust....absolut demential. Sincer ca reconad sa incercati. 
Iar pe deasupra am pus cateva fasii de soric.

Mi-am dat concursul si cu niste racituri de pasare, usoare, fara prea multe grasimi

Am pregatit si drob. Nu se poate fara. Si l-am invelit in chestie din ai, care nu stiu cum ii zice. Eu ii spun invelitoare de drob

Chisca am primit-o de la mama. Ca si toba de altfel

Maicuta mea scumpa e specialista la din astea. Si ies...demential de bune. Poate `oi reusi si eu vreodata in viata asta sa fac macar la fel de bine ca si ea.
Premiul special l-am primit pentru tochitura moldoveneasca.

Cu mamaliguta alaturi

 
 Si cam atat. Abia am dovenit. Dar mai avem, asa ca va poftim pe toti!



Prajitura "Zi si Noaptei"

Este o prajitura foarte simpla, se poate face si de post. Este delicioasa si am pregatit-o tot pentru Craciun.
Avem nevoie de
  • 12 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de lapte(pentru varianta de post inlocuiti laptele cu apa)
  • 14 linguri de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cana de nuca macinata
Intr-un bol am amestecat cu mixerul uleiul, zaharul si laptele. Apoi am adaugat faina in care am amestecat praful de copt. La sfarsit am adaugat si nuca.

Am impartit compozitia in doua parti aproximativ egale, ochiometric asa . In una din compozitii am adaugat cele 2-3 linguri de cacao si am amestecat foarte bine sa nu ramana cocoloase de cacao, asta in cazul in care nu ati cernut cacao prin sita. 
Am uns o tava cu unt si am tapetat-o, cred , cu vreo suta de grame de faina. Sa fiu eu sigura ca nu se prinde, ca de nu via geamu nimerea prajitura mea. Si am avut mare noroc ca nu s-a prins Am turnat compozitia cu cacao, am nivelat bine cu o paletica unsa cu apa. Apoi am turna
t si cealalta jumatate si am dat la foc potrivit cam 25-30 de minute.






POFTA BUNA!!!



Saratele

Daca tot m-am decis sa fiu eu mama gospodinelor de Craciun   si sa-mi fac dulciurile, am executat scurt si rapid si trei feluri de saratele: cu mac, cu susan si cu chimen.
Am avut nevoie de:
  • 500 gr de branza sarata. Nu prea sarata de sa-ti sara palaria din cap  
  • 500 gr de margarina
  • aproximativ 1 kg de faina
  • susan
  • chimen
  • mac
  • galbenusul la doua oua pentru uns.
Initial reteta era cu din fiecare cate 500 de grame. Dar doar cu 500 de grame de faina imi iesise o chestie ce numai cu o coca pentru saratele nu semana. Era ceva extrem de lipicios, care nu putea fi intins sub nici o forma. Am framantat din branza, faina si margarina un aluat suficient de moale. L-am lasat la rece pret de o ora, timp in care am trebaluit cu mancarurile.

Dupa ce s-a racorit aluatul bine am intins cate o foaie de grosime potrivita, nici foarte groase, nici foarte subtiri de sa te vezi prin ele. Am uns cu ou, iar apoi am presarat mac, susan sau chimen. Am taiat cu rotita de saratele.
 
 
In tavi am pus hartie de copt sa nu se prinda. Si e mult mai comod sa le ungi cu unt si sa le tapetezi extrem de bine cu faina. Nu prea imi iese tapetatul asta, asa ca decat sa risc, mai bine alegem varianta cea mai usoara
Le-am copt la foc potrivit, pana devin aurii.
Le-am servit cu bere sau vin fiert.


 

POFTA BUNA!!!

O brad frumos!



Scotocind printre postari, mi-am dat seama ca nu am scris nimic despre bradutul meu. Hmm, da de poate asa ceva? Tocmai pe el sa-l uit? Eu care as fi impodobit bradul de la 1 decembrie sa am timp sa ma satur de el pana de Boboteaza.
De cand il cunosc pe Max am facut noi o traditie de familie cu privire la impodobitul bradului.Nu impodobim bradul daca nu este celalalt, decat in situatii de forta majora. varful il asezam impreuna pana cand vor aparea copii in familia noastra, si ne punem fiecare cate o dorinta, in varf punem de fiecare data un  glob rosu, iar instalatia de pom porneste mereu din varf cu un bec rosu. Astia sunt piticii nostri care tropaie voiosi in creierasii nostri.

 
O brad frumos!
 
Varful
 
Globul rosu din varf


Unul auriu
 
Si albastru cu stelute argintii



Si unul argintiu cu albastru

Si sub acest brad Mosu ne-a lasat la fiecare cate un dar. Dupa puterea lui. Eu am primit suport de laptop


Iar lui Max i-a adus o carte "Jurnal de tatic"(o fi cu vreun apropos titlul cartii?) si bani pentru o pereche de ghete noi.



SARBATORI FERICITE TUTUROR IN CONTINUARE!!!



Rulada de biscuiti cu clementine

Anul asta m-am decis sa pregatesc eu dulciurile. Nu foarte multe, ca nu fac bine la silueta de mult apusa, dar e mai sanatos. Stiu ce am pus in ele, sunt facute de mainutele mele, intr-un cuvant e mai safe.
Am avut nevoie de
  • 500 gr de biscuiti obisuiniti(puteti folosi si biscuiti cu cacao, ca sa nu mai puneti cacao in compozitie)
  • o cana de lapte
  • 2-3 linguri de cacao
  • o esenta de rom
  • 10 linguri de zahar pudra(se dizolva mai repede )
  • 100  gr de nuca de cocos
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • o esenta de vanilie
  • o clementina
Pentru inceput am dat prin masina de tocat biscuitii si i-am sfaramat bine-bine. Se pot da si prin robot sau rasnita de cafea. Dupa ce am facut biscutii pesmet am adaugat cele 2-3 linguri de cacao si i-am inmuiat cu laptele si esenta de rom

Separat am frecat untul cu zaharul pana a devenit o pasta omogena. Am adaugat nuca de cocos si esenta de vanilie.

Pe o folie alimentara unsa cu putin ulei am intins compozitia de biscuiti. I-am dat eu o forma normala, dreptunghiulara. M-am folosit de domnul sucitor Dupa ce am intins blatul de biscuiti, deasupra am intins si crema cu nuca de cocos.La final am desfacut clementina, am indepartat toate atele ce atarnau de ea si am desfacut-o in felii. Pe latura mai mare am pus un sir indian de felii de clementine.


Apoi pornim operatiunea rularea. De as mai fi avut vreo trei maini in plus, ar fi fost tare bine. M-as fi descurcat mai bine. Dar a fost bine si cu doua maini. Dupa ce am rulat bine, am lasat la frigider pana a doua zi. Din cand in cand e bine sa mai intoarceti rulada de pe o partea pe cealalta sa nu se turteasca. Iar la final iese cam asa




PS. Avand experinta unei alte rulade am impartit compozitia in doua parti egale si am facut doua rulade. Una si mamei

Cat de mult ca barbat poti gresi?




Cum sa nu plangi?



Azi l-am regasit pe Gabriel Cotabita

Ce mai faci?




In desele momente in care vreau sa fiu doar eu si cu mine ascult aceasta melodie. O melodie plina de emotie sisentimente profunde. O melodie ce ma misca din fiecare incheietura a fiintei mele.

duminică, 27 decembrie 2009

La Multi Ani Stefania!


 
La Multi Ani finuta draga. Nana si nanu te iubesc mult de tot. Esti totul pentru noi. Sa cresti mare si frumoasa draga noastra. Sa aduci bucurie in suflete parintilor, buneilor si tuturor din jurul tau.




joi, 24 decembrie 2009

CRACIUN FERICIT!!!

Mai e un pic si vine Craciunul. Mai exact cateva ceasuri. La unii Mosu a venit deja, ia altii il asteapta nerabdatori. cu ochii pititi la ferestre sau la usi.
Gospodinele cred ca au terminat deja pregatirea bucatelor. Sarmalele cred ca sunt fierte, cozonacii crapa de arome, iar fripturie sfaraie.
Acum la ceas de seara vreau sa urez tuturor multa sanatate, fericire, bucurie in suflete si traditionalul
CRACIUN FERICIT!!!



luni, 21 decembrie 2009

Premiu pentru Cristina





Sa continuii lista de premii. Acest premiu este pentru Cristina.
Cristina nu este bloggerita, dar stiu ca ma citeste mereu. Si imi este alaturi atunci cand simt nevoia sa imi descarc sufeltul. Si eu ii sunt alaturi cand simte nevoia sa vorbeasca cu cineva. E ceva legat de chimie, fizica si alte stiinte.
Multumesc Cris!!!
 

 
Si cand o sa ne vedem, o sa ne cinstim din acest soldat brav al patriei.



Premiu special!

Si daca tot suntem in perioada premierilor, ca la sfarsitul de an scolar, vreau sa ofer si eu un premiu special. E un premiu ce vine din inima. Sper ca vreodata sa pot oferi acest premiu si real.
Castigatoarei premiului, caci despre o doamna este vorba, ii datorez un respect deosebit. De ce? Pentru ca vorba ei a fost "punct ochit, punct lovit" pentru viata mea. Din acel moment viata mea s-a schimbat la 180 de grade. Am devenit o femeie mai frumoasa, caci nu mai fumez.
DA!! Premiul merge catre ANA

MULTUMESC DRAGA ANA!!!
 

Premiu de inceput de saptamana

Asa cum am spus in postarea Datini si obiceiuri e de iarna duminica am avut ampla manifestare culturala dedicata datinilor si obiceiurilor de iarna din judet.
Azi dupa ce s-a terminat totul, am primit felicitarile de rigoare, totul a iesit foarte bine, nici nu avea cum sa iasa altfel. Dar pe langa felicitari am primit si un premiu. De la draga si scumpa Ana. Un premiu foarte frumos

Craciunita e, nu? Va rog sa ma scuzati, dar nu prea stiu care si cum sunt. La mine toate florile sunt frumoase si deosebite.
Premiul asta o fi si pentru raceala ce am acumulat-o?? Ma cohai mai rau ca un magarus.
Dau si eu premiul mai departe tuturor celor care imi urmaresc blogul, celor care ma citesc, inclusiv celor care ma citesc rozandu-si unghiile de curioazitate ce mai fac, dar in fapt neaga cu nerusinare ca nu imi poarta sambetele.
Tuturor va doresc numai bine si sanatate dragilor sa aveti. Ca daca e sanatate, restu se pot face catinel

 

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Datini si obiceiuri de iarna

Peste puţine zile, vom străbate marea răscruce a timpului marcată de două sărbători fundamentale: cea creştină, a începuturilor religiei noastre, odată cu Naşterea Domnului şi Anul Nou, punte peste vremuri, punte peste vârstele noastre, moment celebrat pretutindeni, de la începuturile omenirii. Şi, pentru a cinsti mersul acestora, au apărut datinile şi obiceiurile pe care românii le-au păstrat cel mai mult, le iubesc şi le cultivă încă, pe când alte popoare le-au uitat demult. Pluguşoarele, colindele, jocurile de măşti, vălăretele, piesele de teatru popular sunt adevărate realizări de ordin spiritual care îmbină armonios trăsături arhaice cu aspecte ale vieţii contemporane. Iar maine va avea loc la Vaslui, cea de-a XXVIII-a editie a Festivalului Judetean "Datini si Obiceiuri de iarna". In cadrul acestui festival al datinilor si traditiilor populare, am organizat si o expozitie de masti. Pozele sunt facute chiar la amenajarea expozitie, caci maine nu stiu zau daca voi mai avea timp sa le pozez.


 
  





Intuiti ce masca este aceasta de deasupra? E de ala de duca`se pe pustia neagra



 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Iar acum cateva poze nastrusnice impreuna cu colegii la amenajarea spatiului expozitional

Colega mea de birou

Baitetii la prinderea panzii de sac


Fixarea mastilor pe perete


Ia mana de pe nasu necuratului
 
Capra mare intre doua capre mici


Semanam??
Iar maine va fi o zi plina pentru mine si colegii. Sper sa nu inghetam de tot.



 

A apărut o eroare în acest obiect gadget